از آنجایی که بحران کرونا باعث شده است تا پروژه های تحقیقاتی دانشمندان در سراسر جهان به طور نسبتا قابل توجهی با تاخیر مواجه شود اما سرمایه گذاران تحقیقاتی در تلاش هستند تا با انجام اقداماتی تاثیرات منفی این امر را کاهش دهند.

در حالی که علم و آزمایشات علمی نقش بسیار ویژه ای در مبارزه با COVID-19 دارند، اما تحقیقات علمی نیز مانند بسیاری از حوزه های دیگر درگیر پیامدهای این پاندمی شده و به نوعی محققان را محدود به خانه های خود کرده است. همین امر باعث افزایش نگرانی ها پیرامون تاثیرات این همه گیری بر روی بودجه های تحقیقاتی و علمی شده است. بروز اختلالاتی همچون تعطیلی آزمایشگاه ها و دانشگاه ها به این معنی است که محققان در تکمیل پروژه های خود در مهلت مقرر با چالش هایی روبرو خواهند شد.
خوان آستورگا- ولز، بیوشیمیست انستیتو کارولینسکا در استکهلم می گوید:
«چنانچه این وضعیت بیش از دو تا سه ماه به طول بی انجامد، پایان یافتن به موقع پروژه های تحقیقاتی در زمان های مقرر غیر ممکن خواهد ».
وی که خود در دو پروژه تحت حمایت مالی برنامه تحقیقاتی افق ۲۰۲۰ اتحادیه اروپا درگیر است اعلام کرده است با توجه به صرف اغلب این کمک هزینه ها برای پرداخت حقوق و خرید مواد مورد نیاز آزمایشات تحقیقاتی این کسری بودجه های تحقیقاتی و عدم اتمام پروژه ها در زمان مقرر بیش از پیش مشکل ساز خواهد بود.
مارک هریسون، مدیر تحقیقات بنیاد طبیعت بورنئو که در حوزه پژوهش های زیست محیطی در اندونزی فعال است می گوید:
چشم اندازهای ناشی از تاثیر ویروس کرونا به طور فزاینده ای حاکی از بروز یک رکود اقتصادی بلند مدت است و این خود بمعنی تاثیرات نامطلوب و طولانی مدت بر روی بودجه های پروژه های علمی – پژوهشی نیز خواهد بود.
Nature در گفتگو با سرمایه گذاران اصلی پژوهش و تحقیقات علمی در جهان راه کارهای تطبیق سیاست های پولی و بودجه های تحقیقاتی را با توجه به بروز پاندمی در جهان، مورد بررسی قرار داده است.
Horizon 2020
با توجه به دستورالعمل منتشر شده در اواسط ماه مارچ، محققان و پژوهشگرانی که منابع مالی و بودجه های تحقیقاتی آنها توسط برنامه تحقیقاتی پرچمداران اتحادیه اروپا تامین شده است، حداکثر انعطاف پذیری را در انجام پروژه های خود مجاز هستند. براساس این دستورالعمل و بنابر درخواست محققان، مدت زمان انجام پروژه هایی که تامین مالی آنها توسط Horizon 2020 انجام پذیرفته است می تواند تا ۶ ماه افزایش یابد. ضمنا پروژه هایی که می توانند در زمینه تحقیقات مربوط به کرونا ویروس نیز مفید واقع شوند امکان هدایت مجدد آنها بصورت ویژه وجود دارد.
US National Science Foundation (NSF)
بنیاد ملی علم امریکا طی بیانیه ای اعلام کرده است که در طول مدت بروز پاندمی ناشی از ویروس کرونا، پرداخت روزانه کمک هزینه های تحقیقاتی خود را بدون هیچگونه وقفه ای انجام خواهد داد.
طبق دستورالعمل منتشر شده از سوی NSF در تاریخ ۱۹ مارچ، این بنیاد مجموعه ای از اقدامات را در راستای ارائه کمک های اداری به محققانی که پروژه های تحقیقاتی آنها در نتیجه شیوع ویروس کرونا تحت تاثیر قرار گرفته است، ارائه می دهد. این دستورالعمل شامل مواردی همچون تمدید مهلت ارائه گزارش های پیشرفت پروژه و امکان شارژ مجدد کمک هزینه های پژوهشی است.